Dr Mawar, saya sudah ciplak resipi asam pedas Dr.(diambil bulat2 dari blog Dr.):
Asam pedas ikan tenggiri
1.Lumatkan cili kering+bawang putih+bawang merah+halia+kunyit+lada hitam+belacan+jintan manis
2. Tumis campur kerisik+halba
3. Tambah air asam jawa, renihkan sambil masukkan ikan.
4. Tambahan petua Chef Wan, kisar daun kesum dan bunga kantan untuk serasikan dengan tumisan
TK!
3 comments:
Sudah jadi chef pula! :-)
Saudagar Kacang: alternative skill in case nak tukar career! You pun tukar ID nampaknya.
Kak F @ Prof Dr F
hei, seronoknya ditampal resepi di sini. memang senang bunyinya masak asam pedas. saya juga sedar sukatan air juga harus diambilkira untuk tidak menjadikan kuah cair atau terlalu pekat.
selamat memasak!
ps: ya Dr Bubbles, sudah jadi saudagar kacang! eh, saya suka kacang juga.
Post a Comment