Thursday, February 16, 2012

Dari dapor Mawar

Dr Mawar, saya sudah ciplak resipi asam pedas Dr.(diambil bulat2 dari blog Dr.):


Asam pedas ikan tenggiri


1.Lumatkan cili kering+bawang putih+bawang merah+halia+kunyit+lada hitam+belacan+jintan manis

2. Tumis campur kerisik+halba

3. Tambah air asam jawa, renihkan sambil masukkan ikan.

4. Tambahan petua Chef Wan, kisar daun kesum dan bunga kantan untuk serasikan dengan tumisan


TK!

3 comments:

Iskandar aka DR Bubbles said...

Sudah jadi chef pula! :-)

Faridah said...

Saudagar Kacang: alternative skill in case nak tukar career! You pun tukar ID nampaknya.

Mawar said...

Kak F @ Prof Dr F
hei, seronoknya ditampal resepi di sini. memang senang bunyinya masak asam pedas. saya juga sedar sukatan air juga harus diambilkira untuk tidak menjadikan kuah cair atau terlalu pekat.

selamat memasak!

ps: ya Dr Bubbles, sudah jadi saudagar kacang! eh, saya suka kacang juga.